Om mig

Den 5. juni blev jeg valgt til Folketinget, og det Konservative Folkeparti genvandt sit mandat i hovedstaden.

Jeg er naturligvis meget glad for at kunne arbejde 100 procent med politik, som jeg brænder for. Det er meget vigtigt, at vi som konservative er repræsenteret i hovedstaden af flere grunde.
For det første, fordi hovedstaden er Danmarks magtcentrum, og hvad der sker i hovedstaden bliver også nemt landspolitik. F.eks. grøn omstilling af transportsektoren, bandekonflikter og kriminalitet i hovedstadsområdet udløser nationale politiske tiltag.
For det andet bor omkring en femtedel af alle danskere i hovedstaden, og de skal også have mulighed for at stemme konservativt.
For det tredje er det en vigtig mærkesag for mig, at vores hovedstad når målet om 70 procent CO2-reduktion, får styrket den grønne transport med udvidelse af metroen, skærpede miljøzoner, klimatilpasning for at beskytte mod oversvømmelser og skybrud og grønnere turisme.
For det fjerde er hovedstadsområdet et vigtigt erhvervsområde – både indenfor den finansielle sektor, turisme, design, skibsfart, energi, medicinalbranchen og mange servicefag. Jeg vil arbejde for, at erhvervslivets interesser i hovedstaden varetages.

Katarina Ammitzbøll, MF, Det Konservative Folkeparti, Københavns Storkreds
Ordførerskaber: 1. Forskning og Uddannelse, 2. EU, 3. International Udvikling og 4. Kommunale område. Medlem af: Klima-Energi- og Forsyningsudvalget samt Udenrigsudvalget
Næstformand for den parlamentariske arbejdsgruppe for FN’s Verdensmål. Internationale medlemskaber: Inter-parliamentary Union, Europarådet & Inter-Parliamentary Alliance on China (IPAC), Co-Chair, Denmark.

Opstillet af Frederiksberg Vælgerforening. Læs mere om, hvordan du kan støtte mit politiske arbejde her. Du kan også læse mere om mig på Folketingets hjemmeside, hvor du også kan se mine lovforslag, taler og afstemninger.

Kontakt
Tlf. +45 3337 5500
Dir. +45 3337 4214
Katarina.Ammitzboll@ft.dk 

Jeg nyder at komme ud i verden og møde nye kulturer, hvilket mit arbejdsliv også afspejler. Jeg har mange års erfaring med strategisk planlægning, politikudvikling, international rådgivning, ledelse, risikostyring, forhandling og konfliktløsning.

Derudover har jeg boet i udlandet i 13 år, blandt andet i Afghanistan, Senegal, Sydafrika, Egypten og Kirgisien, USA og Schweiz. I alt har jeg rejst i 65 lande. Jeg er medlem af De Kvindelige Eventyrers Klub og Nordiske Kvinders Konfliktløsnings Netværk.

I min fritid er jeg et sports- og udendørsmenneske. Jeg er skiinstruktør og nyder at være i bjergene. Hvad end det er på ski eller med vandrestøvlerne på sammen med min familie eller gode venner. Jeg nyder roen på de danske have, når jeg sejler en tur i havkajakken eller på en stand-up paddle. På Frederiksberg og i København kan jeg rigtig godt lide at være til jazzkoncerter og livebands, se et godt teaterstykke eller en kunstudstilling. Vores rige kulturliv er et nationalskat og vigtig for vores trivsel og identitet som befolkning. Jeg nyder også at cykle rundt i vores flotte og hyggelige hovedstad.  Privat er jeg gift med Jens, og vi har tilsammen tre drenge.