Om Katarina Ammitzbøll

Jeg har altid været drevet af skabe forbedringer, socialt ansvar, vores natur og af en stor nysgerrighed omkring samfundsudvikling. Hvorfor går nogle samfund i stå, mens andre samfund er i en rivende udvikling. Hvorfor har vi stor ensomhed, udbredt grad af mistrivsel, en folkeskole som ikke er særligt faglig stærk sammenlignet med andre lande, utryghed ved sundhedsvæsenet selvom personalet er højt uddannet, stor bandekriminalitet på trods af at alle kan tage en uddannelse og finde vej til at forsørge sig selv. Det har motiveret mig til at gå ind i politik, samtidig med at vi står med klimaforandringer, som det haster at håndterer i tide og en verden, som er blevet mere ustabil på en række områder. 

Med min brede og relevante erfaring fra udlandet som FN -og dansk diplomat og fra store danske virksomheder og min store energi tænkte jeg, at jeg er godt rustet til at gå ind i politik og kan bidrage effektivt til et bedre samfund og til at styrke Danmarks internationale rolle og sikkerhed. 

Jeg blev valgt i 2019 og kom fra A.P. Møller Mærsk på Esplanaden, hvor jeg arbejdede med bæredygtighed og ’nyttedreven virksomhedsudvikling’. Med andre ord, hvordan man udvikler forretningen samtidig med, at man tager et globalt ansvar for samfundsmæssige ’grønne’ og sociale udfordringer. Det indbefattede bl.a. ansvarlig skibsophugning i Indien, offentlig-privat partnerskab om humanitær hjælp ved naturkatastrofer sammen med FN, bekæmpelse af fødevaretab i udviklingslande, og bekæmpelse af plastik i verdenshavene. 

Jeg har en lang baggrund som diplomat i FN og Udenrigsministeriet med fokus på international stabilisering, konfliktløsning og fredsopbygning. Jeg har rådgivet for EU i Afghanistan og for NATO bl.a. i USA. Har lavet flere forskningsprojekter for tænketanke i London (International Institute for Strategic Studies) og i Norge (Norsk Udenrigs Politisk Institut), og arbejdet i den internationale konsulentbranche hos Control Risks, London og Deloitte, Danmark.  

Jeg har boet og arbejdet uden for Danmark i 13 år i mere end 17 lande, bl.a. tre år i Afghanistan som direktør ved FN’s Udviklingsprogram (UNDP), Egypten, Østtimor, Sydafrika, Senegal, Schweiz, USA, England, Burundi, Kenya, Swaziland, Libanon, Iran, Kirgisien og Rusland. 

Udnævnelser: Medalje af den tidligere præsident Karzai for Afghanistan for mit arbejde med at få etableret en grundlov

Fullbright Scholarship. 

En kandidatgrad i Offentlig Driftsøkonomi og International Udvikling fra Roskilde Universitetscenter og en LLM ’Law in International Development’ (Human Rights, Humanitarian Law and Islamic Law) fra University of Warwick, England 2004. 

Medlemskab: Kvindelige Eventyrer & Nordiske Kvinders Konfliktløsningsnetværk

Sprog: Engelsk, fransk, rimelig tysk, og begrænset arabisk og dari. 

Jeg er en kæmpe tilhænger af et aktivt sports -og friluftsliv. Jeg nyder virkeligt at være i naturen. Jeg har arbejdet i mange år som skiinstruktør både alpin og telemark. Jeg kører MTB og landevejscykling, spiller tennis, klaver og ror havkajak og dyrker yoga. Det er svært at få tid til det hele, og yogaen bliver ofte bare 10 min. om morgenen. Men det er min vigtige stund lige til at finde roen. Jeg er robust og vant til et stort arbejdspres og under vanskelige forhold. 

Jeg er et stort familiemenneske og gift med Jens og sammen har vi tre drenge, en hund og en kat. Jeg har prøvet lidt af hvert – også at blive enke, da jeg stod med en baby på 9 mdr. Jeg er meget taknemmelig for alt det jeg har, og synes vi bor i rigtig godt land, men der klart plads til forbedringer.