Danskerne skal opleve et trygt, frit og stærkt sundhedsvæsen

Sundhedssektoren skal derudover gøres mere attraktiv som arbejdsplads. Vi skal alle føle os trygge, hvis vi bliver syge eller har behov for pleje.

Jeg arbejder for at sundhedssektoren skal gøres mere attraktiv, så vi kan uddanne flere læger, sygeplejersker og SOSU’er, som den nuværende regering ikke har leveret på – Corona viste med al tydelighed, at danskernes fysiske og psykiske sundhed er fundamentet i vores samfund. Vi skal alle være trygge, hvis vi er syge eller har behov for pleje. Derfor arbejder jeg for flere læger, sygeplejersker og SOSU’er, som regeringen lovede men ikke fik gjort. Vi skal også have mindre system og administration, som stjæler vigtig tid fra livsnødvendige kerneopgaver.

Derudover arbejder jeg for, at vi uddanner flere læger – 1.500, og flere i almen praksis ved at øge antallet af ydernumre. Flere sygeplejersker ved at sikre bedre arbejdsforhold, så flere ønsker at arbejde fuldtid.  Vi mangler 500 sygeplejersker i hovedstadsområdet. Der skal fokus på SOSU’ både uddannelsen og erhvervets mulighed. Det haster og har stået stille. Vi skal have styrket psykiatrien. Regeringen landede en lille aftale i 11. time inden valget. Færre ressourcer på administration og mere tid til kerneopgaver i sundhedsvæsnet.