Nyt fra Katarina inden folketingsvalget

Valgkampen er i fuld gang, og det er på alle måder et spændende valg. De store temaer er grøn omstilling og energi, sundhed, økonomi og velfærd, men også international sikkerhed og forsvar er kommet med på agendaen for første gang i mange år. Vi står i en udfordrende tid på mange måder, og jeg værdsætter mine mange års erfaring med bl.a. krisestyring og med at drive store forandringsprocesser. 

Inflationen er høj, men forsvinder ikke lige. Dels fordi man globalt har postet milliarder ud i systemerne efter COVID19, som skaber inflation. Dels fordi der er meget pres på ressourcer for at skifte til grøn energi, dels fordi klimaforandringer skaber pres på fødevarer og foder, og dels fordi energi-og fødevarepriserne tog en himmelflugt efter Ruslands brutale invasion af Ukraine.

Det er vigtigt, at vi har politikere med erfaring. Ingen af de røde partiledere har nogensinde haft et reelt job men altid været i politik. Min oplevelse efter 3,5 år på Christiansborg er, at mange af dem ikke forstår, hvordan man omsætter beslutninger i praksis. Det bliver lidt skrivebords-politik og resultaterne halter.

Udbygning af vedvarende energi på den korte bane er bremset op, mens virksomhederne river sig i tøjlerne, fordi de ikke får nogle stabile rammevilkår, som kan sætte turbo på det hele. På uddannelsesområdet er der ikke sket noget. Regeringen har flyttet om på elever med et nyt tvangsfordelingssystem for gymnasieelever, som koster over kr 200 mio. Det skal være forældres indkomst, der bliver afgørende for den unges placering. Der er kun 154 elever ’for meget’, hvis der max. må være 30 elever af anden etnisk baggrund på et gymnasie. Det er dybt uacceptabelt. På sundhedsområdet kom der ikke en reform eller en ordentlig psykiatriplan, men to små aftaler.

Regeringens magtfuldkommenhed kommer igen ud i det offentlige lys med Lars Findsens nye bog ’Erindringer fra celle 18’. Første oplag er allerede udsolgt, som er et godt tegn på mange danskeres interesse i at vide, hvad er der ved at ske ved vores sikkerhedstjeneste og retssystem. På Kulturnatten var der stuvende fuldt på Christiansborg og også hos os Konservative.

Vi skal have en ny blå regering. Jeg håber meget, at I vil hjælpe os. Tag en morgen-eller aftenuddeling, del brochurer ud til venner og familie, og kontakt os. Vi knokler på. 

Min egen valgkamp kører der ud af. Indtil videre har jeg været i Lorry, Cordua & Steno, Frederiksberg TV, P4 og skal i P4 i morgen kl. 6.40 igen, mange besøg og haft 12  debatter – alt fra Frikirken på Nørrebro til 3F i Tårnby og diskutere SAS, beskæftigelse med mere med Peter Hummelgård, Beskæftigelsesminister. Jeg har netop været taler ved en stor konference på Christiansborg om Iran med Lars Løkke og to andre MF’er, og d. 22.10 skal jeg tale foran Christiansborg til en manifestation til støtte for iranernes frihedskamp sammen med flere partiledere kl. 15.00 – 17.30

Har du lyst til at hjælpe så skriv endelig til katarinakampagne@gmail.com

 

Senest set i pressen:

Invitation til det store forældremøde om mistrivsel, invitation fra Skole & Forældre til 18. oktober (skole-foraeldre.dk)

V og K vil rydde op: Alt for mange spænder ben for ordentlig mobil- og internetdækning og fuldt digitalt potentiale (Berlingske)

Slogans dumper ikke-testen: Lad os p*sse på fremtiden. Fordi vi hader livet (Jyllands-Posten)

Kul eller klima: Ingeniørens læsere uenige om forbrugere eller klimaet skal i førersædet

Top-politikere kan ryge ud: Her er de store valgdramaer i København (ValbyLiv.dk)

Årets Energipolitiske Konference blev skudt i gang med ’breaking’ og valgdebat (danskindustri.dk)

Virksomheder har »nydt godt af de høje energipriser«. Nu vil Dan Jørgensen sætte ind over for milliardselskaber, og han vil gå længere end EU (Berlingske.dk)

Hør Cordua & Steno daglige Valgspecial (Berlingske.dk)