Seneste nyt februar 2021

Jeg har i øjeblikket fokus på håndtering af nedlukningen af uddannelsessektoren. Jeg mener, at det er meget kritisabelt, at vi går ind i den 6. uge nedlukning uden en plan fra hverken børne-og undervisningsministeren eller forsknings-og uddannelsesministeren. Repræsentanter fra de forskellige uddannelsesområder forslag til håndtering af de faglige udfordringer, som er påvist og et budget for, hvad det vil koste. De mindste kommer heldigvis i skole fra i dag den 8. februar, men vi ved ikke, om der var et reelt sundhedsfagligt belæg for at holde dem hjemme. 

Ligesom forårets nedlukning var en politisk beslutning, har vinterens nedlukning formentligt også været det – men vi ved det ikke, for vi modtog ikke de sundhedsfaglige vurderinger. 

Min kritik af regeringen går særligt på: 1. Der er ikke foretaget en erfaringsopsamling fra foråret, som kan bruges nu; 2. Der har ikke været en plan for at håndtere den anden bølge af Covid19; og 3. Vi starter 6. Uge af nedlukning, og der er stadig ingen plan for at håndtere de faglige og trivselsmæssige udfordringer eller plan for eksaminer. 

Når vi kaldes til møde og adspørges om muligheder for hybridløsninger – dvs. delvis genåbne, som sektoren foreslår, særligt erhvervsskolerne som ikke kan lave virtuel undervisning og har god plads på værkstederne og indenfor retningslinjerne, får jeg at vide, at vi må henvende os til sundhedsministeren eller statsministeren. Det giver ikke mening at mødes og drøfte håndtering af nedlukning uden et sundhedsfagligt grundlag. Det virker til, at ministeren ikke har indsigt i det sundhedsfaglige eller har et mandat til at finde løsninger sammen med folkepartiets partier. En fortsat total nedlukning af uddannelsesområdet er ikke en løsning. 

Jeg mener, at vi skal have ’faglige hjælpepakker’ – det kan være ekstra undervisning, to lærere pr. klasse i udvalgte fag, tilbud om sommerskole sprogskole og delvis åbning for de elever, som virkelig har behov for individuel undervisning og at være i kontakt med andre, så længe det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Det bør også undersøges om, man kan bruge kviktest på efterskoler og højskoler, så unge kan komme tilbage på deres uddannelser og ophold. 

Vi har alle på tværs af partier et ønske om at tage ansvar for vores børn og unges læring og uddannelse. Det vil være på sin plads, at regeringen giver os adgang til at komme lidt ind i maskinrummet selvom de sidder tungt på magten indtil den 28.2, hvor epidemiloven udløber – og nedlukningen. Jeg kan ikke vente til. 1.marts, og det tror jeg, at rigtig mange børn, unge og forældre heller ikke kan. 

Udvalgte presseklip: 

Kronik, hvor jeg fortæller om mine erfaringer fra Afghanistan og hvordan jeg genkender mønstre fra fundamentale islamister i Danmark. 

Vaccinepas skal redde hovedstadens styrtblødende restaurations- og kulturliv. 

Samtlige partier i Folketinget går sammen om en advarsel til Kina: Danske politikere må mødes med dem, de ønsker.